Čo je šmakoun?
Šmakoun je plnohodnotná potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bielku originálnou, patentovou chránenou českou technológiou. Vyznačuje sa výhodnými výživovými vlastnosťami s vysokým obsahom kvalitnej živočíšnej bielkoviny, minimum tukov, cukrov, cholesterolu, lepku a s nízkou energiou. Je ideálny na varenie – je ho možné použiť v celej rade bežných a obvyklých jedál. Ľahko sa delí, strúha, krája, melie – dá sa tepelne spracovať- zapiecť, restovať, dusiť a variť. Je vhodný pre diabetikov, celiatikov, seniorov aj deti, pre profesionálnych športovcov a všetkých ľudí, ktorí chcú niečo spraviť so svojim jedálničkom. Šmakouna oceňujú a doporučujú výživoví poradcovia a odborníci na výživu.
Výživové hodnoty Šmakouna
- 14 % bílkoviny
- 0 % tuku
- 0 % cukru
- 0 % cholesterolu
- 0 % lepku
- nízká energetická hodnota 288 kJ/100g
Ako sa šmakoun vyrába?
Šmakoun je špeciálne upravený vaječný bielok bez pridaných chemických látok a konzervantov. Vyrábame ho tepelnou a tlakovou úpravou. Vzniká tak potravina s vysokým obsahom bielkoviny albumín. Technológia vzniku Šmakouna je český vynález a je patentovo chránená.
Ako používať Šmakouna?
Cieľom použitia šmakouna je dosiahnutie odľahčenia pripravovaných jedál a vyrábaných potravín so šmakounom. Pridaním šmakouna do receptúr dôjde k náhrade nežiaducich tukov a cukrov výhodnou bielkovinou pri znížení celkovej energetickej hodnoty a tiež pri dosiahnutí požadovanej chute, vône a konzistencie:
Vyskúšajte stovky receptov našich zákazníkov. Šaláty, múčníky, polievky, raňajky, pomazánky… najčastejšie pripravené z plátkov Šmakouna alebo štíhlych cestovín
Využiteľnosť Šmakouna nepozná hranice. Takmer každé vaše jedlo môže byť rovnako chutné, ale racionálnejšie.